Published

2018-09-01

Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review

Factores precosecha que influyen en la calidad de las frutas pasifloráceas. Revisión

DOI:

https://doi.org/10.15446/agron.colomb.v36n3.71751

Keywords:

Passiflora edulis f. flavicarpa, P. edulis f. edulis, P. ligularis, P. tripartita var. Mollissima, P. maliformis, P. cuadrangularis. (en)
Passiflora edulis f. flavicarpa, P. edulis f. edu-lis, P. ligularis, P. tripartita var. mollissima, P. maliformis, P. cuadrangularis (es)

Downloads

Authors

  • Gerhard Fischer Universidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá - Facultad de Ciencias Agrarias - Departamento de Agronomía https://orcid.org/0000-0001-8101-0507
  • Luz M. Melgarejo Universidad Nacional de Colombia - Sede Bogotá - Facultad de Ciencias - Departamento de Biología
  • Joseph Cutler Humboldt-Universitat zu Berlin - Faculty of Life Sciences

Colombia is the country with the greatest genetic diversity in passion fruit species, some of which are cultivated on an area of approximately 13,673 ha. Each variety must be planted at a suitable altitude under optimal conditions to obtain the best quality. Regarding plant nutrition, potassium has the greatest influence due to the effect of its application on the yield increase, ascorbic acid content and lifecycle to harvest. Adequate water increases the percentage of the marketable quality and amount of fruit juice, and the use of rootstocks does not significantly change the fruit quality. Ensuring a pollination of the flowers in cultivation is decisive for the fruit formation and its juice content. The species differ greatly in their quality, as purple passion fruit (Passiflora edulis f. edulis) is a fruit that develops the highest content of ascorbic acid, while sweet calabash (P. maliformis) forms the maximum amount of phenols and total antioxidant activity. The maturation and ripening of passion fruit is determined by the skin coloration, during which the Brix grades and the maturity index increase and the titratable acidity diminishes. Fruits harvested early in physiological maturity and with unripe peel color can be treated with ethylene in post-harvest, matching fruits that ripened in the plant. More research is needed in the improvement of the quality of the Passifloraceae. Giant granadilla (P. cuadrangularis) and sweet calabash have been studied less than banana passion fruit (P. tripartita var. mollissima), purple passion fruit, yellow passion fruit and sweet granadilla (P. ligularis). The last three species are the most exported fruits in the country.

Colombia es el pais de mayor diversidad genetica en especies de pasifloras, algunas de las cuales se cultivan abarcando aproximadamente 13,673 ha. Cada variedad debe ser sembrada en sitio y piso termico apto para desarrollar su calidad optima, igualmente debe ser cultivada con las mejores practicas para aprovechar su potencial. En la nutricion, es el potasio el que muestra mayor influencia ya que aumenta el rendimiento y el contenido de acido ascorbico y acorta el tiempo para cosechar. Suministro suficiente de agua aumenta el porcentaje de calidad de fruto mercadeable, asi como el jugo del fruto, mientras que el uso de patrones no influye significativamente en la calidad de los frutos. Garantizar una polinizacion de las flores en cultivo es decisivo para la formacion del fruto y el jugo. Las especies difieren mucho en su calidad, siendo la gulupa (Passiflora edulis f. edulis) la que desarrolla un contenido mas alto en acido ascorbico, mientras la cholupa (P. maliformis) se destaca por el maximo en fenoles y actividad antioxidante total. La maduración de los frutos de las pasifloraceas esta bien determinada por la coloracion de la cascara, durante la cual los grados Brix y el indice de madurez aumentan, y la acidez titulable disminuye. Los frutos cosechados tempranamente en madurez fisiologica y con cascara de poca coloracion pueden ser tratados con etileno en poscosecha igualando a los frutos madurados en planta. Mas investigacion es necesaria para el mejoramiento de la calidad de las pasifloraceas, siendo la badea (P. cuadrangulares) y la cholupa las menos estudiadas, en comparacion con la curuba (P. tripartita var. mollissima), la gulupa, el maracuya y la granadilla (P. ligularis), de las cuales las ultimas tres estan dentro de las frutas mas exportadas del Pais.

References

Agronet. 2018. Estadísticas agrícolas. Área, producción, rendimiento y participación 2016. URL: URL: http://www.agronet.gov.co/estadistica (accessed January 2018).

Akamine, E.K. and G. Girolami. 1959. Pollination and fruit set in the yellow passion fruit. Hawaii Agr. Expt. Sta. Tech. Bul. 59, 44.

Angulo, R. and G. Fischer. 1999. Los frutales de clima frío en Colombia. La curuba. Ventana al Campo Andino 2(2), 24-28.

Araújo, R.D.C., C.H. Bruckner, H.E. Prieto Martinez, L.C.C. Salomão, V.H. Alvarez, A.P.D. Souza, W.E. Pereira, and S. Hizumi. 2006. Quality ofyellow passion fruit (Passiflora edulis Sims f. flavicarpa Deg.) as affected by potassium nutrition. Fruits 61(2), 109-115.

Araújo, R.D.C., C.H. Bruckner, H.E. Prieto, L. Martínez, L.C.C. Salomão, V.H.A. Venegas, J.M.M. Dias, W.E. Pereiras, and J.A.D. Souza. 2005. Crescimento e produção do maracujazei-ro-amarelo em resposta à nutrição potássica. Rev. Bras. Frutic. 27(1), 128-131.

Agustí, M. 2004. Fruticultura. Ed. Mundi-Prensa, Madrid, Spain.

Aular, J., M. Casares, and W. Natale. 2014. Nutrição mineral e qualidade do fruto do abacaxizeiro e do maracujazeiro. Rev. Bras. Frutic. 36(4), 1046-1054. Doi: 10.1590/0100-2945-269/14

Barman, K., M.S. Ahmad, and M.W. Siddiqui. 2015. Factors affecting the quality of fruits and vegetables: Recent understandings. In: Siddiqui, M.W. (ed.). Postharvest biology and technology of horticultural crops: Principles and practices for quality maintenance. CRC Press Taylor and Francis Group, Boca Raton, FL, USA. Doi: 10.1201/b18438

Borges, A., R. Caldas, and A. Lima. 2006. Doses e fontes de nitrogênio em fertirrigação no cultivo do maracujá-amarelo. Rev. Bras. Frutic. 28(2), 301-304.

Borges, A .L. and A.A. Lima. 2007. Passion fruit. pp. 163-178. In: Johnston, A.E. (ed.). Fertilizing for high yields and quality: Tropical fruits of Brazil. IPI Bulletin 18, International Potash Institute, Horgen, Switzerland.

Campos, T. and O.C. Quintero. 2012. Curuba (Passiflora tripartita var. mollissima). pp. 421-442. In: Fischer, G. (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogotá.

Carrión. J. and D. Pontón. 2002. Proyecto de prefactibilidad para la producción y exportación de badea al mercado español. Undergraduate thesis. Universidad Tecnológica Equinoccial, Quito.

Casierra-Posada, F. and A. Jarma-Orozco, A., 2016. Nutritional composition of Passiflora species. pp. 517-534. In: Simmonds, M.S.J. and V.R. Preedy (eds.). Nutritional composition of fruit cultivars. Academic Press, London, UK.

Castro, L. 2001. Guía básica para el establecimiento y mantenimiento del cultivo de la granadilla. Asociación Hortofrutícola de Colombia (Asohofrucol), Bogota.

Castilho, N.M. and G.A. Granada. 1995. Estúdios sobre la bacteriosis del maracuya em el Valle de cauca: etiologia, hospedeiros y control. Fitopatol. Colomb. 19, 55-61.

Chan, H.T., T.S.K. Chang, and E. Chenchin. 1972. Nonvolatile acids of passion fruit juice. J. Agric. Food Chem. 20, 110-112.

Cleves, J.A., A.J. Jarma, and G.A. Puentes. 2012. Maracuyá (Pas-siflora edulis f. flavicarpa y f. purpurea L.). pp. 682-700. In: Fischer, G. (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogota.

Espinosa, D.S., L.M. Melgarejo, M.S. Hernández, S.E. Melo, and J.P. Fernández-Trujillo. 2018. Physiological and biochemical characterization of sweet granadilla (Passiflora ligularis JUSS) at different locations. Acta Hortic. 1194, 1459-1464. Doi: 10.17660/ActaHortic.2018.1194.204

Espinosa, D.S ., W.H. Pérez, M.S. Hernández, L.M. Melgarejo, D. Miranda, G. Fischer, and J.P. Fernández-Trujillo. 2015. Caracterización fisicoquímica, fisiológica y bioquímica del fruto de granadilla (Passiflora ligularis Juss). pp. 91-118. In: Melgarejo. L.M. (ed.). Granadilla (Passiflora ligularis Juss): Caracterización ecofisiológica del cultivo. Universidad Nacional de Colombia, Bogota, Colombia. URL: URL: http://uneditorial.net/uflip/granadilla-caracterizacion-ecofisiologica/pubData/ source/Granadilla.pdf (accessed January 2018).

Fischer, G. 2000. Ecophysiological aspects of fruit growing in tropical highlands. Acta Hortic. 531, 91-98.

Fischer, G. and J. Alvarez. 2008. Efecto de la nutrición sobre la calidad de los frutos. pp. 92-104. In: Proc. XXXVIII Congreso Anual de Comalfi, 27-29 de agosto 2008, Montería, Colombia.

Fischer, G., F. Casierra-Posada, and W. Piedrahíta 2009. Ecofisiología de las especies pasifloráceas cultivadas en Colombia. pp. 45-67. In: Miranda, D., G. Fischer, C. Carranza, S. Magnitskiy, F. Casierra, W. Piedrahíta, and L.E. Flórez (eds.). Cultivo, poscosecha y comercialización de las pasifloráceas en Colombia: maracuyá, granadilla, gulupa y curuba. Sociedad Colombiana de Ciencias Hortícolas, Bogota, Colombia.

Fischer, G . and D. Miranda. 2012. Introducción. pp. 10-15. In: Fischer, G. (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogota.

Fischer, G. and J.O. Orduz-Rodríguez. 2012. Ecofisiología en frutales. pp. 54-72. In: Fischer, G. (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogotá.

Fischer, G ., F. Ramírez, and F. Casierra-Posada. 2016. Ecophysiological aspects of fruit crops in the era of climate change. A review. Agron. Colomb. 34(2), 190-199. Doi: 10.15446/agron.colomb.v34n2.56799

Fischer, I.H. and J.A.M. Rezende. 2008. Diseases of passion flower (Passiflora spp.). Pest Technol. 2(1). 1-19.

Flórez, L.M., L.V. Pérez, L.M. Melgarejo, and M.S. Hernández. 2012. Caracterización físico-química, fisiológica y bioquímica del fruto de gulupa (Passiflora edulis Sims) como indicadores para el punto óptimo de cosecha. In: Melgarejo, L.M. (ed.). Ecofisiología del cultivo de la gulupa (Passiflora edulis Sims). Universidad Nacional de Colombia, Bogotá, Colombia. URL: URL: http://www.bdigital.unal.edu.co/8547 (accessed January 2018).

Freitas, M.S.M., P.E. Monnerat, L.G.d.R. Pinho, and A.J.C. Carvalho. 2006. Deficiência de macronutrientes e boro em maracujázeiro doce: Qualidade dos frutos. Rev. Bras. Frutic. 28(3), 492-496.

Gama, V.N., J.T. Cunha. I.D.M. Lima, M.A. Bacarin, and D.M. Silva. 2013. Photosynthetic characteristics and quality offive passion fruit varieties under field conditions. Acta Physiol. Plant. 35, 941-948. Doi: 10.1007/s11738-012-1137-1

Hafle, O.M., J.D. Ramos, L.C.D.O. Lima, E.A. Ferreira, and P.C. de Melo. 2009. Produtividade e qualidade de frutos do maracuja-zeiro-amarelo submetido à poda de ramos produtivos. 2009. Rev. Bras. Frutic. 31(3), 763-770.

Hernández, M.S. and G. Fischer. 2009. Cosecha y poscosecha en las frutas pasifloráceas. pp. 267-281. In: Miranda, D., G. Fischer, C. Carranza, S. Magnitskiy, F. Casierra, W. Piedrahíta, and L.E. Flórez (eds.). Cultivo, poscosecha y comercialización de las pasifloráceas en Colombia: maracuyá, granadilla, gulupa y curuba. Sociedad Colombiana de Ciencias Hortícolas, Bogota, Colombia.

Herrera, A.O. 2012. Manejo poscosecha de las frutas. pp. 266-292. In: Fischer, G . (ed.). 2012. Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogotá.

Jiménez, Y., C. Carranza, and M. Rodríguez. 2012. Gulupa (Passi-flora edulis Sims.). pp. 579-599. In: Fischer, G. (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogotá.

Jiménez, A.M., C.A. Sierra, F.J. Rodríguez-Pulido, M.L. González-Miret, F.J. Heredia, and C. Osorio. 2011. Physicochemical characterisation of gulupa (Passiflora edulis Sims. fo edulis) fruit from Colombia during the ripening. Food Res. Int. 44, 1912-1918. Doi: 10.1016/j.foodres.2010.11.007

Kader, A.A. 1986. Biochemical and physiological basis for effects of controlled and modified atmospheres on fruits and vegetables. Food Technol. 40(5), 99-104.

Kader, A.A. 2002. Postharvest biology and technology: An overview. pp. 39-47. In: Kader, A.A. (ed.). Postharvest technology of horticultural crops. Special Publ. 3311. University of California, Division of Agriculture and Natural Resources, Davis, CA, USA.

Kitajima E.W., C.M. Chagas, and O.A. Crestani. 1986. Enfermidades de etiologia viral e associadas a organismos do tipo micoplasma em maracujazeiros no Brasil. Fitopatol. Bras. 11, 409-432.

Kitajima E.W., J.A.M. Rezende, and J.C.V. Rodrigues. 2003. Passion fruit green spot virus vectored by Bevipalpus phoenecis (Acari: Tenuipalpidae) on passion fruit in Brazil. Exp. Appl. Acarol. 30, 225-231.

Knight, R.J.J. and H.F. Winters. 1962. Pollination and fruit set of yellow passion fruit in Southern Florida. Fla. State Hort. Soc. Proc. 75, 412-418.

La Nota Económica. 2018. La uchuva y la gulupa toman fuerza en el mercado internacional. URL: URL: http://lanotaeconomica.com.co/economia/la-uchuva-y-la-gulupa-toman-fuerza-en-el-mercado-internacional.html (accessed April 2018).

Ladaniya, M.S. 2008. Preharvest factors affecting fruit quality and postharvest life. pp. 79-102. In: Ladaniya, M.S. (ed.). Citrus fruit, biology, technology and evaluation. Elsevier, Oxford, U.K.

Lambers, H., F.S. Chapin III, and T.L. Pons. 2008. Plant physiological ecology. Springer, New York, USA.

Larcher, W. 2003. Physiological plant ecology: ecophysiology and stress physiology of functional groups. Springer Science and Business Media, New York, USA.

Ligarreto, G.A. 2012. Recursos genéticos de especies frutícolas en Colombia. pp. 35-53. In: Fischer, G . (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogotá.

López, A.F. 2004. Manual for the preparation and sale of fruits and vegetables - from field to market. FAO Agricultural Services Bulletin 151, Rome.

Martin, F.W. and H.Y. Nakasone. 1970. The edible species of Passiflora. Econ. Bot. 24(3), 333-343.

Mayorga, M.J. 2017. Caracterización ecofisiológica de curuba (Passi-flora tripartita var. mollissima) en dos condiciones ambientales. M.Sc. thesis. Faculty of Agricultural Sciences, Universidad Nacional de Colombia, Bogota, Colombia.

Melo, A.S., J.M. da Silva, P.D. Fernandes, A.F. Dutra, M.E.B. Brito, and F.G. da Silva. 2014. Gas exchange and fruit yield of yellow passion fruit genotypes irrigated with different rates of Eto replacement. Biosci. J. 30 (Supl. 1), 293-302.

Miranda, D. 2012. Granadilla (Passiflora ligularis Juss.). pp. 550-578. In: Fischer, G. (ed.). Manual para el cultivo de frutales en el trópico. Produmedios, Bogotá.

Ocampo, J., J.C. Arias, and R. Urreas. 2015. Colecta e identificación de genotipos élite de granadilla (Passiflora ligularis Juss.) en Colombia. Rev. Colomb. Cienc. Hortíc. 9(1), 9-23. Doi: 10.17584/rcch.2015v9i1.3742

Ocampo, J .A., G. Coppens d'Eeckenbrugge, M. Restrepo, A. Jarvis, M. Salazar, and C. Caetano. 2007. Diversity of Colombian Pas-sifloraceae: biogeography and an updated list for conservation. Biota Colomb. 8, 1-45.

Ocampo, J ., A. Rodríguez, A. Puentes, Z. Molano, and M. Parra (eds.). 2015. El cultivo de la Cholupa (Passiflora maliformis L.), una alternativa para la fruticultura colombiana. Corporación Centro de Desarrollo Tecnológico de las Pasifloras de Colombia (CEPASS). Neiva, Colombia.

Ocampo, J . and K. Wyckhuys (eds.). 2012. Técnologia para el cultivo de la Gulupa en Colombia (Passiflora edulis f. edulis Sims). Centro de Bio-Sistemas de la Universidad Jorge Tadeo Lozano, Centro Internacional de Agricultura Tropical y Ministerio de Agricultura y Desarrollo Rural, Bogota, Colombia.

Parra-Coronado, A. and D. Miranda. 2016. La calidad poscosecha de los frutos en respuesta a los factores climáticos en el cultivo. Agron. Colomb. Supl. 34 (1Supl.), 1415-14318.

Patel, R.K., A. Singh, J. Prakash, A. Nath, and B.C. Deka. 2014. Physicobiochemical changes during fruit growth, development and maturity in passion fruit genotypes. Indian J. Hort. 71(4), 486-493.

Pinzón, I.M.P., G. Fischer, and G. Corredor. 2007. Determinación de los estados de madurez del fruto de la gulupa (Passiflora edulis Sims.). Agron. Colomb. 25(1), 83-95.

Pongener, A., V. Sagar, R.K. Pal, R. Asrey, R.R. Sharma, and S.K. Singh. 2014. Physiological and quality changes during posthar-vest ripening of purple passion fruit (Passiflora edulis Sims). Fruits 69, 19-30. Doi: 10.1051/fruits/2013097

Ramaiya, S.D., J.S. Bujang, M.H. Zakaria, W.S. Kinga, and M.A.S. Sahrir. 2013. Sugars, ascorbic acid, total phenolic content and total antioxidant activity in passion fruit (Passiflora) cultivars. J. Sci. Food Agric. 93, 1198-1205. Doi: 10.1002/jsfa.5876

Reina, C.E., D.O. Tovar, and M.L. Sánchez. 1996. Manejo postcosecha y evaluación de la calidad para la badea (Passiflora cuadrangularis) que se comercializan en la ciudad de Neiva. Facultad de Ingeniería, Universidad Surcolombiana, Neiva, Colombia.

Rivera, B., D. Miranda, L.A. Ávila, and A.M. Nieto. 2002. Manejo integral del cultivo de la granadilla (Passiflora ligularis Juss). Ed. Litoas, Manizales, Colombia.

Rodriguez-Amaya, D.B. 2003. Passion fruits. pp. 4360-4368. In: Caballero, B., P. Finglas, and F. Toldra (eds.). Encyclopedia of food sciences and nutrition. Academic Press, Oxford, UK.

Salazar, A.H., D.F. Pereira da Silva, and C.H. Bruckner. 2016. Effect of two wild rootstocks of genus Passiflora L. on the content of antioxidants and fruit quality ofyellow passion fruit. Bragantia 75(2), 164-172. Doi: 10.1590/1678-4499.396

Sánchez, J.M., L. Hennessey, and E.J. Torres. 2014. Efectos fisiológicos de badea (Passiflora quadrangularis) y yuca (Manihot esculenta) utilizando recubrimientos a base de cera y parafina bajo conservación en frío. Rev. Colomb. Inv. Agroind. 1, 33-43. Doi: 10.23850/24220582.113

Schotsmans, W.C. and G. Fischer. 2011. Passion fruit (Passiflora edulis Sims.). pp. 125-142. In: Yahía, E.M. (ed.). Postharvest biology and technology of tropical and subtropical fruits. Vol. 4. Mangosteen to white sapote. Woodhead Publishing, Cambridge, UK.

Shiomi, S., Y. Kubo, L.S. Wamocho, H. Koaze, R. Nakamura, and A. Inaba. 1996a. Postharvest ripening and ethylene biosynthesis in purple passion fruit. Postharvest Biol. Technol. 8, 199-207.

Shiomi, S., L.S. Wamocho, and S.G. Agong. 1996b. Ripening characteristics ofpurple passion fruit on and offthe vine. Postharvest Biol. Technol. 7, 161-170.

Suassuna, J.F., A.S. Melo, R.L.D.S. Ferraz, V.M. Pereira, and M.S.D.S. Sousa. 2011. Rendimento e qualidade da produção de híbrido de maracujazeiro-amarelo 'IAC 273/277' sob diferentes níveis de irrigação. Rev. Caatinga 24(4), 115-122.

Tellez, C.P., G. Fischer, and O.C. Quintero. 2007. Comportamiento fisiológico y fisicoquímico de frutos de curuba (Passiflora mollissima Bailey) encerados y almacenados a dos temperaturas. Rev. Colomb. Cienc. Hortíc. 1(1), 67-80.

Valero, D. and M. Serrano. 2010. Postharvest biology and technology for preserving fruit quality. Taylor and Francis Group, New York, USA. Doi: 10.1201/9781439802670

Varón de Agudelo, F. 1993. Hongos asociados con pudrición de cuello y raíces de maracuyá Passiflora edulis. Ascolfi Informa. 19, 30-31.

Vianna-Silva, T., R.V. Lima, I.G. Azevedo, R.C.C. Rosa, M.S. Souza, and J.G. Oliveira. 2010. Determinação da maturidade fisiológica de frutos de maracujazeiro amarelo colhidos na região norte do estado do Rio de Janeiro, Brasil. Rev. Bras. Frutic. 32(1), 57-66.

Weber, D., J.C. Fachinello, and J. Saavedra del Aguila. 2017. Correlations between production and quality characteristics of the yellow passion fruit selection 'Ovalado Grande' in southern Brazil. Acta Hortic. 1178, 17-23. Doi: 10.17660/ActaHortic.2017.1178.3

How to Cite

APA

Fischer, G., Melgarejo, L. M. and Cutler, J. (2018). Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review. Agronomía Colombiana, 36(3), 217–226. https://doi.org/10.15446/agron.colomb.v36n3.71751

ACM

[1]
Fischer, G., Melgarejo, L.M. and Cutler, J. 2018. Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review. Agronomía Colombiana. 36, 3 (Sep. 2018), 217–226. DOI:https://doi.org/10.15446/agron.colomb.v36n3.71751.

ACS

(1)
Fischer, G.; Melgarejo, L. M.; Cutler, J. Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review. Agron. Colomb. 2018, 36, 217-226.

ABNT

FISCHER, G.; MELGAREJO, L. M.; CUTLER, J. Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review. Agronomía Colombiana, [S. l.], v. 36, n. 3, p. 217–226, 2018. DOI: 10.15446/agron.colomb.v36n3.71751. Disponível em: https://revistas.unal.edu.co/index.php/agrocol/article/view/71751. Acesso em: 24 apr. 2024.

Chicago

Fischer, Gerhard, Luz M. Melgarejo, and Joseph Cutler. 2018. “Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review”. Agronomía Colombiana 36 (3):217-26. https://doi.org/10.15446/agron.colomb.v36n3.71751.

Harvard

Fischer, G., Melgarejo, L. M. and Cutler, J. (2018) “Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review”, Agronomía Colombiana, 36(3), pp. 217–226. doi: 10.15446/agron.colomb.v36n3.71751.

IEEE

[1]
G. Fischer, L. M. Melgarejo, and J. Cutler, “Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review”, Agron. Colomb., vol. 36, no. 3, pp. 217–226, Sep. 2018.

MLA

Fischer, G., L. M. Melgarejo, and J. Cutler. “Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review”. Agronomía Colombiana, vol. 36, no. 3, Sept. 2018, pp. 217-26, doi:10.15446/agron.colomb.v36n3.71751.

Turabian

Fischer, Gerhard, Luz M. Melgarejo, and Joseph Cutler. “Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review”. Agronomía Colombiana 36, no. 3 (September 1, 2018): 217–226. Accessed April 24, 2024. https://revistas.unal.edu.co/index.php/agrocol/article/view/71751.

Vancouver

1.
Fischer G, Melgarejo LM, Cutler J. Pre-harvest factors that influence the quality of passion fruit: A review. Agron. Colomb. [Internet]. 2018 Sep. 1 [cited 2024 Apr. 24];36(3):217-26. Available from: https://revistas.unal.edu.co/index.php/agrocol/article/view/71751

Download Citation

CrossRef Cited-by

CrossRef citations20

1. Parichart Burns, Pimpilai Saengmanee, Winai Utkhao, Anupun Terdwongworakul, Kriengsak Thaipong, Uthaiwan Doung-Ngern, Jingtar Siripanich. (2023). Comparison of fruit texture and aquaporin gene expression in papaya “Khak Nual” cultivated under varying conditions. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 98(6), p.758. https://doi.org/10.1080/14620316.2023.2206396.

2. Gerhard Fischer, Alfonso Parra-Coronado, Helber Enrique Balaguera-López. (2022). Altitude as a determinant of fruit quality with emphasis on the Andean tropics of Colombia. A review.. Agronomía Colombiana, 40(2) https://doi.org/10.15446/agron.colomb.v40n2.101854.

3. César R. Balcázar-Zumaeta, Marleny A. Gupioc-Jimenez, Efraín M. Castro-Alayo, Fredy Velayarce-Vallejos, Verónica Zuta-Chamoli. (2024). Polifenoles totales, carotenoides y actividad antioxidante en frutos de Passiflora tripartita “pur-pur” de cuatro localidades del nororiente del Perú. Bioagro, 36(1), p.37. https://doi.org/10.51372/bioagro361.4.

4. William Viera, Takashi Shinohara, Iván Samaniego, Atsushi Sanada, Naoki Terada, Lenin Ron, Alfonso Suárez-Tapia, Kaihei Koshio. (2022). Phytochemical Composition and Antioxidant Activity of Passiflora spp. Germplasm Grown in Ecuador. Plants, 11(3), p.328. https://doi.org/10.3390/plants11030328.

5. Shahidah Md Nor, Phebe Ding, Siti Zaharah Sakimin, Amin Ismail, Faridah Abas. (2022). Passion Fruit—A Potential Crop for Exploration in Malaysia: A Review. Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science, 45(3), p.761. https://doi.org/10.47836/pjtas.45.3.14.

6. Ricardo Joaquín De-Armas-Acosta, Pedro Fernando Martín Gómez, Jorge Eliecer Rangel Díaz. (2022). Gulupa (Passiflora edulis Sims), su potencial para exportación, su matriz y su firma de maduración: una revisión. Ciencia y Agricultura, 19(1) https://doi.org/10.19053/01228420.v19.n1.2022.13822.

7. José-Alejandro Cleves-Leguízamo. (2021). Functional analysis of trellising systems and their impact on quality and productivity in passion fruit (Passiflora edulis Sims f. Flavicarpa and f. Pupurea, Degener) cultivars in Colombia. Revista Brasileira de Fruticultura, 43(5) https://doi.org/10.1590/0100-29452021886.

8. N. S. Shahbani, H. A. Ismail, S. D. Ramaiya, N. Saupi, I. M. Fakhrulddin, M. A. Awang. (2021). Determination of fruit maturation and ripening potential on postharvest quality of Passiflora quadrangularis L.. PROCEEDINGS OF 8TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCED MATERIALS ENGINEERING & TECHNOLOGY (ICAMET 2020). PROCEEDINGS OF 8TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCED MATERIALS ENGINEERING & TECHNOLOGY (ICAMET 2020). 2347, p.020076. https://doi.org/10.1063/5.0051963.

9. Nohra Rodríguez Castillo, Luz Marina Melgarejo, Matthew Wohlgemuth Blair. (2020). Seed Structural Variability and Germination Capacity in Passiflora edulis Sims f. edulis. Frontiers in Plant Science, 11 https://doi.org/10.3389/fpls.2020.00498.

10. Adriana Araujo Diniz, Lourival Ferreira Cavalcante, Antonio Santana Batista de Oliveira Filho, Nildo da Silva Dias, Tony Andreson Guedes Dantas, Vinicius Batista Campos, José Adeilson Medeiros do Nascimento, Stenio Andrey Guedes Dantas. (2022). Postharvest quality of yellow passion fruit produced in soil with bovine biofertilizer and nitrogen. Environmental Science and Pollution Research, 29(18), p.27328. https://doi.org/10.1007/s11356-021-18452-9.

11. Wendy Tatiana Cárdenas-Pira, Edwin Torres-Moya, Stanislav Magnitskiy, Luz Marina Melgarejo. (2021). Physiological Responses of Purple Passion Fruit (Passiflora Edulis Sims F. Edulis) Plants to Deficiencies of the Macronutrients, Fe, Mn, and Zn during Vegetative Growth. International Journal of Fruit Science, 21(1), p.344. https://doi.org/10.1080/15538362.2021.1890673.

12. Nur Shahirah Shahbani, Shiamala Devi Ramaiya, Noorasmah Saupi, Japar Sidik Bujang, Muta Harah Zakaria. (2020). Reproductive Biology and Fruit Setting of Passiflora quadrangularis L. (Giant Granadilla) in East Malaysia. Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science, 43(4) https://doi.org/10.47836/pjtas.43.4.16.

13. Nohra Cecilia Rodriguez Castillo, Xingbo Wu, María Isabel Chacón, Luz Marina Melgarejo, Matthew Wohlgemuth Blair. (2021). Genetic Diversity of Purple Passion Fruit, Passiflora edulis f. edulis, Based on Single-Nucleotide Polymorphism Markers Discovered through Genotyping by Sequencing. Diversity, 13(4), p.144. https://doi.org/10.3390/d13040144.

14. Jin Song Shin, Han Sol Park, Ki Won Lee, Ji Seop Song, Hea Yeon Han, Hye Won Kim, Tae Jin Cho. (2023). Advances in the Strategic Approaches of Pre- and Post-Harvest Treatment Technologies for Peach Fruits (Prunus persica). Horticulturae, 9(3), p.315. https://doi.org/10.3390/horticulturae9030315.

15. Camila Lopez, Alejandro Hurtado Salazar, John Ocampo, Danielle Fabiola Pereira da Silva, Nelson Aguirre Ceballos. (2022). Economic and quality study of purple passion fruit grafted on a fusarium wilt tolerant rootstock. Bragantia, 81 https://doi.org/10.1590/1678-4499.20220055.

16. Xiaoxue Zhang, Xiaoxia Wei, Muhammad Moaaz Ali, Hafiz Muhammad Rizwan, Binqi Li, Han Li, Kaijie Jia, Xuelian Yang, Songfeng Ma, Shaojia Li, Faxing Chen. (2021). Changes in the Content of Organic Acids and Expression Analysis of Citric Acid Accumulation-Related Genes during Fruit Development of Yellow (Passiflora edulis f. flavicarpa) and Purple (Passiflora edulis f. edulis) Passion Fruits. International Journal of Molecular Sciences, 22(11), p.5765. https://doi.org/10.3390/ijms22115765.

17. Fan Lin, Dengjie Chen, Cheng Liu, Jincheng He. (2024). Non-Destructive Detection of Golden Passion Fruit Quality Based on Dielectric Characteristics. Applied Sciences, 14(5), p.2200. https://doi.org/10.3390/app14052200.

18. Dandan Fu, Junyi Wang, Yan Chen, Zhigang Hu, Wenquan Tang. (2024). Predicting storage time of passion fruit using pericarp change index: a study on size, mass and texture parameters. Journal of Food Measurement and Characterization, https://doi.org/10.1007/s11694-024-02463-4.

19. Leila Nayibe Ramírez Castañeda, Gina Paola González Angarita, José-Alejandro Cleves-Leguizamo. (2021). Mathematical modeling of climatological data to estimate passion fruit crop yield (Passiflora edulis L. f. Flavicarpa y purpurea). Revista Brasileira de Fruticultura, 43(3) https://doi.org/10.1590/0100-29452021182.

20. Chang Ha Park, Ramaraj Sathasivam, Tae Jin Kim, Byung Bae Park, Jae Kwang Kim, Sang Un Park. (2022). Metabolic profiling and secondary metabolite accumulation during fruit development of Cornus officinalis Sieb. et Zucc. Industrial Crops and Products, 189, p.115779. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2022.115779.

Dimensions

PlumX

Article abstract page views

1604

Downloads

Download data is not yet available.